Altruisme i solidaritat, l’altra cara de la crisi

January 18, 2012 in Altruisme, Solidaritat by Laia Serrano

GirasolsJa en són varis els escrits que, des d’aquest blog, hem fet parlant sobre la solidaritat i l’altruisme, compartint experiències exitoses que, basades en aquests valors, es van succeint dins la comunitat de BarcelonActua. Difondre casos concrets ens resulta molt gratificant, ja que posa en evidència la vàlua humana del nostre entorn més proper i ens dóna l’espurna d’esperança que tant necessitem en aquests durs moments pels que estem passant.

En aquest escrit, però, m’agradaria parlar únicament d’un cas concret. Una experiència exitosa  que ens toca de ben a prop i que ens ha permès viure en primera persona, des de BarcelonActua,  la personificació de les paraules solidaritat i altruisme.

Així doncs, amics, aquest post va per elles, per l’Ana Pasqual i la Mònica Muntané, dues noies que, mogudes per l’únic  afany d’ajudar, ens han prestat el seus serveis per tenir el magnífic blog des del qual ara escric aquestes línies. Hi ho han fet des de la generositat, la humilitat, l’esforç, el talent, la creativitat i la professionalitat.

Podria parlar del dia que les vaig conèixer, juntament amb la Virgínia Mascaró, de la predisposició que des del primer moment vàrem veure en elles, de la seva sensibilitat, de la seva empatia, de la seva empenta, de la seva permanent rialla als llavis… Però, coneixent-les, precisament per aquella humilitat de la que parlava, sé que se sentirien incòmodes.

L’Ana i la Mònica representen l’altra cara de la crisi, la cara de la que menys es parla dins aquest entorn advers que ens està tocant viure. La cara optimista, alegre i solidària.

Se que al nostre voltant hi ha moltes Anes i Mòniques. Persones a qui les coses van bé, i que volen posar el seu granet de sorra per a que la gent del seu voltant se’n surti.

Ana i Mònica, sapigueu que vosaltres heu contribuït d’una forma molt valuosa a que la comunitat de BarcelonActua segueixi creixent i, per tant, a que, a través d’ella, ens puguem seguir ajudant els uns als altres i puguem seguir construint una societat millor.

Gràcies de tot cor.