Aquest Nadal, somriures per a tothom

December 15, 2011 in Voluntariat Barcelona by Laia Serrano

Un Nadal en el que no hi falti el somriure en cap racó de BarcelonaUs imagineu un Nadal en el que no hi falti el somriure a cap racó de Barcelona? Des de BarcelonActua volem que això sigui possible i per això us animem a compartir, a copsar les necessitats de la gent que us envolta, a observar, a estar a l’aguait per a qui sap si convidar a algú que intueixes que estarà sol per Nadal a casa, o a anar un dia al cinema, o simplement per a xerrar una mica tot prenent una xocolata calenta un dels dies de festa.

A banda, des de BarcelonActua volem dur a terme una Campanya de Nadal per ajudar a passar unes millors festes a dos col•lectius ben diferents. Un és el de nens d’entre 4 i 16 anys en situació de vulnerabilitat que, donada la delicada situació per la que estan passant les seves famílies, se’ls presenten uns Nadals amb poques alegries. I l’altre, el col•lectiu dels reclusos de les presons de Barcelona.

Al primer, els volem transmetre que estem amb ells, que els sentim a prop i que creiem en ells, perquè aquests infants han de ser el nostre futur. Al segon, que també creiem en ells, perquè creiem en la reinserció social, perquè creiem que tothom es mereix una segona oportunitat i que comptem amb ells per a seguir construint una millor societat, des de valors com el de la solidaritat, l’esforç, la voluntat i la companyonia.

Per dur endavant la iniciativa amb els infants, hem comptat amb la col•laboració de la consolidada Fundació Joan Salvador Gavina. Una fundació que porta més de 30 anys vetllant per atendre infants i joves al límit de l’exclusió social del barri del Raval, oferint-los una atenció socioeducativa i ajudant-los a cobrir les seves necessitats bàsiques. El nostre granet de sorra per als infants consistirà en dues iniciatives: per una banda, portar a un grupet de 20 infants (de 4 i 7 anys) el dia 2 de Gener al Zoo de Barcelona, i, per l’altra, fer-los arribar a la Fundació material divers que han demanat en la seva petita i austera Carta als Reis Mags.

Pel que fa a la iniciativa amb els reclusos de les presons de Barcelona, hem comptat amb la col•laboració de la Direcció de Serveis Penitenciaris de Catalunya. El millor regal per ells és material esportiu (pilotes, raquetes i qualsevol material per jugar), ja que l’activitat física els ajuda a desenvolupar estats de pau i benestar personal, indispensables per la posterior reinserció social. També han mostrat la necessitat de rebre ordinadors i portàtils que els ajudin en la seva formació, segons hem parlat amb Xavier Buscà, coordinador de programes culturals, esportius i de lleure, del departament de Justícia de la Generalitat.

A l’Àgora de BarcelonActua penjarem les propostes amb les dates i els punts de recollida del material per a cada una de les iniciatives.

Comptem amb tots vosaltres per omplir de somriures la nostra ciutat aquest Nadal.
Gràcies i Bones Festes!

Uneix-te