BACtallers nutricionals al barri del Besòs, en marxa!

October 31, 2013 in Solidaritat by Laia Serrano

Taller nutricional organitzat per BAC, impartit per Nutrim i adreçat a adolescents de l'IES Barri BesòsFeia temps que a casa nostra no es parlava de malnutrició infantil. En els darrers anys, però, aquesta maleïda paraula ha tornat a ocupar pàgines de diaris, programes de televisió i espais radiofònics.

Segons l’Informe del Síndic de Greuges presentat el passat mes de juliol, 50.000 nen@s de menys de 16 anys tenen malnutrició a Catalunya.

Sens dubte, una dada tant alarmant com indignant.

I fou precisament la indignació la que ens va portar als BACs a actuar d’alguna manera per aquesta causa.

Si recordeu en una entrada al blog  de fa alguns mesos, compartíem amb vosaltres l’alegria per l’obtenció d’una beca per part de l’empresa HENKEL  per dur a terme uns tallers nutricionals per a noi@s de l’IES Barri Besòs. Uns tallers a través dels quals se’ls ensenyaria als alumnes (i les mares/pares que s’hi volguessin afegir), d’una manera entretinguda i alhora rigorosa, uns  hàbits alimentaris saludables, podent-se emportar a casa els àpats cuinats durant el taller.

Doncs si aquell dia ens va suposar una gran alegria anunciar-vos l’obtenció de la beca, avui encara ens satisfà més anunciar-vos que, de la mà d’experts professionals en la matèria com són Nútrim, el passat dijous 17 d’octubre varen començar els tallers!

Confiem que al maig de 2014, mes en que tindrà lloc el darrer taller de salut i nutrició a l’IES Besòs, el Síndic de Greuges de Catalunya hagi donat a conèixer un nou informe amb dades menys alarmants i indignants.

I esperem que la millora de les dades, més enllà del que humilment puguem fer entitats com BarcelonActua, hagi vingut especialment perquè l’administració pública s’hagi près el tema ben seriosament.

Perquè  hi ha temes amb els que, amb crisi o sense, no s’hi juga.