BarcelonActua no s’atura. Hi puges?

December 2, 2011 in Experiències exitoses by Laia Serrano

Casos d'exit a la xarxa social solidària BarcelonactuaAmb un mes de vida, a BarcelonActua la solidaritat, l’altruisme, l’empatia i les oportunitats segueixen sent les protagonistes.

Dins la causa “cultura”, la Laia, disposada a regalar un grapat de llibres a algú que els necessiti, els ha aconseguit donar a la biblioteca d’un institut de Sant Roc, a través de la Begoña.

En la causa “treball”, l’Ester, mare a l’atur i amb habilitats per cosir tot tipus de roba, li ha cosit una cremallera d’una jaqueta de pell al Toni. Dins aquesta mateixa causa, el Milton li ha penjat uns prestatges i uns quadres a la Maria Rosa, que buscava a través de la comunitat algú que se’n fes càrrec.

La Fàtima, marroquí d’origen i responsable del Banc del Temps del Raval, ha aconseguit pel banc l’ordinador de l’Elena, que n’oferia un en perfectes condicions, dins la causa “electrònica”.

La Carme, a través de la causa “assessorament”, penjava un post a l’Àgora sol•licitant algú que li donés un cop de mà en un tema d’electrònica. El va trobar a través del Jordi, expert en noves tecnologies.

També dins aquesta causa, nosaltres, des de BarcelonActua, demanàvem assessorament per seguir desenvolupant el blog. L’hem trobat en l’Ana i la Mònica, que ens estan ajudant d’una forma tan altruista com professional a donar-li l’empenta que necessitava.

A través de la causa “roba”, la Karolina, noia colombiana que està passant uns mesos a Barcelona, buscava un abric calentó a banda d’una bici per desplaçar-se de forma sostenible i econòmica per la nostra ciutat. Tant la Paloma, com la Clara, com el Marc s’han mostrat disposats a proporcionar-li.

En la causa “parament per la llar”, la Begoña oferia uns estores, que li han fet molt de servei a la Montse, que fa temps que en buscava.
El Daniel, en el marc de la causa “oci”, ens ha engrescat a uns quant per a que participem en la interessant iniciativa musical de la Balconitis que es celebrarà a la plaça Comerç de Sant Andreu.

Aquests són només alguns exemples del que està succeint dins la comunitat de BarcelonActua. I n’hi ha molts d’altres oberts. Com l’oferta de feina que ha penjat el Jordi, buscant a algú que cuidi d’una persona gran, la roba per nen que ofereix el Toni, la cadira de càmping plegable que regala la Montse, les taules i prestatgeries que dóna la Teresa, la necessitat de conversa en francès que sol•licita la Marina, les propostes culturals que ens ofereixen l’Adriana i la Irene… I més, i més…

El repte ara, després d’un mes des del llançament, és seguir creixent com a comunitat (ja hem superat el mig miler d’usuaris) i generant oportunitats per a tots. Oportunitats que s’inicien a la xarxa, però que, i això és el més important, s’acaben tancant fora d’ella.

A tots els membres de la comunitat, gràcies per formar-ne part. I als que no en sou, us hi esperem!

Uneix-te