Dissabtes solidaris als mercats amb BAC

January 16, 2014 in Recapte by Laia Serrano

BACrecapte al Mercat de Santa CaterinaSovint hem comparat l’àgora de BarcelonActua amb la plaça dels mercats. Doncs en les dues “places” s’hi respira companyonia, complicitat, solidaritat… Al mercat, en forma de somriure, d’una frase carinyosa, o d’un “Tranquil·la, ja em pagaràs demà”, a BAC, en forma d’un post tendre, encoratjador, sensible o ple d’oportunitats.

És per això que hem vist en aquest gremi la “parella” ideal amb qui anar de la mà, una “parella” amb qui arribar als més desfavorits de cada barri. Perquè són molts els valors que ens uneixen i perquè els BACs som del parer que cal potenciar el comerç del barri.

Fa uns dies us anunciàvem orgullosos el fet que el Mercat de Vall Hebron (i gràcies en concret a la BAC Àgata Albero) havia decidit formar part de Fem Barri, com a BAComerç solidari.

De moment, només comptem amb aquest mercat dins l’esmentada secció Fem Barri, però confiem que ben aviat en tinguem molts més!

Això sí, hem iniciat BACrecaptes en diferents places, gràcies a l’empenta de la Consol Lacida, per tal de recollir aliments per als lots que cada dilluns fem per a les quasi 40 famílies en situació de vulnerabilitat de Gràcia i BAC que ens esperen cada setmana a Bailèn/Còrsega.

Dissabte passat, inundàvem de solidaritat el Mercat de Santa Caterina, amb molts BACs (alguns vingueren amb les seves famílies) fent un BACrecapte durant tres hores i aprofitant per explicar qui som, què fem i la importància de  ser solidari amb les persones que més pateixen.

BACrecapte al Mercat de Santa Caterina  BACrecapte al Mercat de Santa Caterina

Fou un matí ben especial i amb l’oportunitat de reviure’l cada dissabte. Ho farem perquè no ens podem quedar de braços creuats de mans mentre famílies del nostre entorn més proper no poden cobrir una necessitat tan bàsica com és la d’alimentar-se. Ho farem perquè ens ho passem bé contagiant de solidaritat la plaça del barri. Ho farem perquè volem donar visibilitat als mercats, tan necessaris per la seva funció cohesionadora del seu entorn.

Si t’engresca la idea de passar un matí diferent i d’allò més solidari,  t’esperem aquest dissabte al Mercat del Ninot!