Experiència Assumpta Vidal

“Crònica d’un vespre especial”

“Son gairebé les 19h i encara estic al metro, avui tenia que haver.hi anat abans, avui es un dia molt especial, un dia que culmina un camí de perseverança i d’il·lusió d’un grup de persones, de grans persones que amb petits gestos, petites aportacions i un cor molt gran han envoltat i recolzat un projecte que de la mà de la Laia va néixer gairebé fa 2 anys.

Avui estrenem local al Raval.

Tots aquests pensaments passen pel meu cap quan caminant de pressa pel carrer Nou de la Rambla estic a punt de tombar al carrer de l’Om. Tot just fer.ho ja m’arriba la calidesa d’una munió de persones que allà mateix, a uns 100 metres envolten l’entrada de la nova casa de BAC al Raval. I ja ben a prop del numero 12 del carrer de l’Om, m’arriben les seves veus i rialles – no se si sabeu que els BAC sempre estem contents, quan ens trobem, quan fem activitats…. – es difícil trobar.te un BAC amb la cara seriosa, i això es tant cert com curiós: no se si ens surt l’alegria en trobar.nos, si transpirem bon rotllo o senzillament que compartint el que compartim, ens trobem be, en pau i com això ens fa feliços, somriem.

Ja hi soc, ja he arribat i aixecant el cap veient el rètol de Barcelona Actua al dentell superior de la porta em sento reconfortada, ja ho tenim Laia!!! i ja estic amb el meus Bac’s i amb els convidats dels Dijous a taula que com cada setmana esperan en fila al carrer amb el seu numero a la ma, que comenci el repartiment de menjar cuinat, del menjar que amb l’esforç dels Bacs i la col·laboració imprescindible dels comerços amics, no els falla setmana rere setmana.

Però veure aquesta cua al carrer es habitual al Dijous al Raval. El que no es habitual es veure tants i tants Bacs junts al Raval, que com tenia que ser, estan aquí recolzant el projecte de BarcelonActua, i tots contents, repartint abraçades, salutacions i molts somriures.

Entro al local, i em permeto pensar que es el nostre local – amb el permís del propietari – que també esta allà, al mig dels Bacs, i al que no puc evitar fer.li una abraçada: gràcies Sr. Cornellana! I veig parets blanques recent pintades, rètols de BAC a les parets, taulells replets de menjar, i la solidaritat que ens envolta. Es respira alegria, pau, respecte, silenci en mig del soroll, calma en mig del brogit…. es BAC.

La Laia talla la cinta, diu unes paraules que endevinem mes que sentim pel soroll del carrer, però la seva cara ho diu tot: ja ho tenim!!!

Som.hi dons, passin senyors i senyores dels Dijous i mengin aquests àpats tant bons que els comerços amics han preparat per aquests vespre, som nosaltres, som BAC.

I per postres ens arriba la Coral de BAC, petita però càlida i ens canten una mostra del que han après junts i altre cop es nota que som una gran comunitat perquè tenim el cor gran, fem petites grans coses i les compartim.

 

Quan es baixa la persiana, allà queda el rètol de BAC com testimoni que ara, ja te el seu lloc al Raval.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *