Experiència Laura Roca

“Estic contenta de ser aquí, es poden fer moltes activitats i hi pots conèixer molta gent amb molts valors, tan difícil de trobar avui dia, d’aconseguir..”

“Després d’estar uns anys sense poder sortir, per problemes de salut tant meus com del meu entorn, estava com en un punt mort. El meu fill era petit, el seu pare, malalt de càncer, i després jo… Un metge em va poder ajudar i després d’allò va haver un canvi en mi. Volia recuperar tot el temps perdut, volia sentir-me útil malgrat les meves limitacions i vaig començar a sortir, però la veritat és que no encaixava enlloc. Només mirava de provar, per aquí, per allà, i em vaig adonar que la gent es movia en part per interès. Em vaig apuntar a Singles, a grups, volia conèixer gent i començar de nou, però estava una mica desorientada. Vaig anar a l’església, amb gent molt tradicional, a catequesi, a associacions de malalts, però jo buscava alguna cosa diferent i no sabia què. Em veia una mica més marxosa que les senyores de l’església o de la catequesi. Fins que un dia, i no sé per què, em van presentar un noi jove que em va dir que havia conegut aquesta ONG i estava content perquè veia gent amb bon cor. Em va dir el portal que era i em vaig veure fent el meu perfil. Tenia curiositat de saber de què anava i em vaig apuntar als sopars del Raval. Va ser tota una lliçó de moral. Jo, que estava enfadada amb el de «dalt», vaig pensar que encara era afortunada i em vaig fer un propòsit: no em lamentaria més de la meva sort, i empraria totes les meves energies en fer alguna cosa útil i que em fes sentir bé. Vaig pensar que només teníem una vida, que érem de passada i no tornaríem a ser més, així és que, per què en comptes de lamentar-nos no comencem a actuar, acceptem les coses que no podem canviar i canviem aquelles que sí podem com a nosaltres mateixos…? I estic en això. Ara l’anècdota: la Neuman, la senyora de la cua que em porta paraules escrites per aprendre. Portaré un regal de Reis, unes gel·labes, veig com sóc d’afortunada… Estic contenta de ser aquí, es poden fer moltes activitats i pots conèixer molta gent amb molts valors, tan difícil de trobar avui dia, d’aconseguir… I això és el que fa veritablement important aquet portal!”