Experiència Montse Roma

“Crec que he aportat una mica de serenitat tan necessitada actualment”

“Fa uns 4 mesos que estic en aquesta bonica comunitat. Intento resumir el que està significant per a mi aquesta bonica experiència. Destaco el respecte que tots ens tenim entre els que ja hi formem part i, a la vegada, el respecte cap el nostre entorn. Intentem no posar-nos en política perquè aquest no és el nostre objectiu i, no per això, som impassibles a tot el nostre entorn, ben al contrari. El que fem, entre altres coses, és apaivagar els efectes nocius que estem rebent per tots cantons perquè malauradament tot el que estem vivint en aquests moments ens afecta. Afecta a les nostres creences i incrementa les nostres pors. Ser optimistes, positius, emotius, sensibles en els nostres missatges també forma part d’aquesta tasca. El que fem, doncs, és donar suport a la gent que ho necessita. En el meu cas m’he adonat que he captat a algunes persones que he cregut necessitaven una mica més d’aquesta ajuda i, dins de les meves possibilitats, crec que els he aportat una mica de serenitat tan necessitada actualment.

També, gràcies a BarcelonActua estic formant part d’un voluntariat en una residència d’avis a Barcelona. Com molts dels meus companys ara mateix estic en situació d’atur i aquest temps que ara tenim el podem aprofitant col·laborant en diferents tipus d’ajuda. En el cas dels nostres avis, la Clara, que és una noia molt jove i que estima molt la seva feina en la residència, va demanar voluntaris per fer-los classes de català i allà hi estem, una companya, la Judit i jo, fent-los classes de català. Sembla, doncs, que els avis tenen ganes d’aprendre i es mereixen una oportunitat. Al mateix temps podem aprendre moltíssim de la seva gran saviesa i capacitat d’estimació i de superació. Estic gaudint d’aquesta meravellosa experiència i puc dir que m’he descobert a mi mateixa en aquesta funció. Rebo molt més del que dono.

Crec, doncs, que formar part d’aquesta comunitat ens aporta grans avantatges: ajudar de moltes maneres a les persones que ho necessiten, que ens ajudin, conèixer gent encantadora, compartir experiències, fer amistats, donar a conèixer el que sabem i aprendre allò que ens és desconegut. gaudir d’activitats dirigides pels membres de la nostra comunitat i així anar teixint una xarxa que de ben segur anirà connectant amb altres del mateix tarannà amb l’objectiu de fomentar els valors reals de convivència i solidaritat, els valors dels nostres orígens que, al cap i a la fi, són els que mouen i mouran el món autèntic.”