Gràcies, Triodos Bank. Benvinguts a BAC!

June 12, 2014 in Solidaritat by Laia Serrano

tridoso bank barcelonactua

Gràcies Triodos Bank

Ara fa quasi un any, en aquest mateix blog, teníem el goig d’anunciar que una primera empresa, Alqvimia, començava a fer camí amb nosaltres, fent pinya amb els BACs i ajudant-nos en la sostenibilitat econòmica del projecte solidari de BarcelonActua.

Després es va sumar GAES i, més recentment, Tarannà Viatges. Els BACs ens omplíem de joia veient que el nostre objectiu d’implicar al conjunt de la societat civil, i en concret la pota del sector empresarial, que era la que més se’ns resistia, anava esdevenint una realitat.

I ho feia tal i  com volíem, amb la implicació d’empreses amb vertadera ànima social. Empreses que, com els BACs i les entitats socials que formen part de la nostra comunitat, creuen que una ciutat millor; cohesionada socialment, solidària, sensible i implicada en la realitat social del seu entorn, és possible.

Avui tenim el gust i l’orgull d’anunciar que una nova empresa es suma a seguir fent d’aquest desig una palpable realitat: Triodos Bank.

Personalment, feia temps que seguia al Joan Melé, subdirector de Triodos Bank. Les seves intervencions en mitjans de comunicació parlant d’economia del bé comú, de la necessitat de consumir i estalviar de forma responsable, parlant de solidaritat, d’empatia, de transparència, de respecte al medi ambient, a la cultura…  parlant de la necessitat d’un canvi positiu i sostingut de la societat des del sistema financer, millorant la qualitat de vida de les persones… em varen captivar des del minut 0.

I és que en un moment en que la ciutadania (entre la qual m’hi incloc) donava un suspens rotund al sector financer, sentir parlar de que un altre tipus de banca, basada en els valors i l’ètica, és possible, resulta esperançador (tenint en compte que, al cap i a la fi, els diners els hem de tenir en algun lloc!).

No fou fins el passat mes de febrer, en el marc de la posada en marxa, amb el David Escamilla al capdavant del Barcelona-Cercle de Negocis Ètics, que vaig tenir l’oportunitat de tenir-hi el primer contacte directe i presencial.

Vàrem intercanviar targetes i, per sorpresa meva, al cap de poc tenia l’oportunitat, juntament amb el Conseller de BarcelonActua Toni Martí, de presentar-li el nostre projecte al seu despatx de Barcelona.

Després de la reunió, on es posà en evidència el seu interès per la nostra tasca i el fet que compartim una mateixa visió del model de societat que ambdues entitats anel·lem, a més d’una clara predisposició per part del Joan a formar part de BarcelonActua, vaig intuir clarament que Triodos Bank esdevindria ben aviat un nou company de viatge per a nosaltres, un nou company amb qui seguir posant el granet de sorra per fer una ciutat millor.

I així fou. Ja els tenim entre nosaltres.

Gràcies Joan Melé. Gràcies Triodos Bank.