Ja som a Sants. Hi actues?

March 6, 2014 in Comunitat solidària by Laia Serrano

Divendres, BACuinetes a SantsLa solidaritat de BAC es va estenent com una taca d’oli als diferents barris de la ciutat: I  ara toca el  torn a Sants. Ara, els santsencs de la nostra comunitat teniu l’oportunitat de posar el vostre granet de sorra per ajudar les persones que més pateixen del barri, a través de l’activitat Divendres, BACuinetes a Sants.

Una activitat a través de la qual cuinarem, en un inici, àpats per a 5 avis del barri que es troben en situació de gran vulnerabilitat (contactats gràcies al CAP de Sants). I ho farem en un local cedit per la Fundació Catalunya-La Pedrera, gràcies a les gestions fetes per la BAC Montse Pujades

Aquesta activitat tindrà els elements propis de tota activitat solidària de BAC: la implicació de molts BACs, l’objectiu d’anar molt més enllà del lliurament d’àpats, fomentant els vincles amb les persones a les que ajudem, i la complicitat de diversos comerços col·laboradors.

En aquest darrer punt hem aconseguit ja que el forn Gràcia, i gràcies a l’Abel Hernández, ens doni magdalenes per l’esmorzar dels avis.

També, i en aquest cas gràcies a la Isabel Bravo, la carnisseria La Roca, també del barri, ens donarà cada divendres la carn necessària per l’elaboració dels àpats.

Confiem ben aviat que, amb l’ajuda dels BACsantsencs, fem aflorar els comerços solidaris d’aquest barri per junts arribar a moltes més persones grans vulnerables de Sants.

De moment, però, tenim la sort de comptar amb l’aportació econòmica de 500€ de l’Agència Cocoa Comunicación. La seva directora, Fermina de Antonia, que és de BAC, ens ha ajudat a impulsar els Divendres, BACuinetes a Sants. Gràcies a ella, hem comprat ja les carmanyoles necessàries, i podrem anar cobrint la compra d’aliments per a les primeres setmanes.

Així doncs, ho tenim tot a punt per començar, aquest divendres dia 7 de març, la nova activitat a Sants. Activitat que no hagués estat possible sense la coordinació de l’Oscar Sorolla, ni sense la implicació, ja des del primer moment, de grans BACxefs, com ara la Carme Loza, la Isabel Bravo, la Mercè Hernández i l’Anna Galter, així com molts més BACS que no s’han volgut perdre les reunions (que es van iniciar el passat novembre) per posar en marxa l’activitat.

Però ens calen encara molts més BACs amb ganes d’implicar-s’hi. Ja veureu que hi ha moltes formes de fer-ho i, per tant, tothom hi podrà trobar la que millor encaixi amb la seva disponibilitat. Cada divendres podeu participar-hi cuinant, fent d’ajudant, empaquetant, anant a buscar algun aliment dels barris del voltant, xerrant amb els avis i donant-los calidesa quan vinguin a recollir els aliments. I durant tota la setmana podeu participar-hi també trobant comerços solidaris que s’hi vulguin implicar, ajudant amb la compra prèvia dels aliments que caldrà cuinar els divendres…

Actues amb nosaltres a Sants?