La Ramblejada: un oasi de felicitat solidària

May 29, 2012 in Recapte, Solidaritat by Laia Serrano

Fa mesos que ens despertem cada matí amb la darrera xifra de la prima de risc, que vivim amb la incertesa de si serem intervinguts o no, que es posa en dubte els valors de la nostra societat actual, que se’ns posa la por al cos sobre una possible sortida de l’euro…

Diumenge 27, de les 11 del matí a les 2 del mig dia, el món es va parar. Durant 3 hores vàrem  viure una experiència meravellosa que difícilment podré reproduir ara en paraules. Res del que escrigui podrà plasmar la realitat del que vàrem viure aquell matí assolellat de finals de Maig. Persones de totes les edats, de tota condició social, aturats i en actiu, casats, vidus o solters, mares, pares, avis, àvies, fills o néts… Tots ens vàrem aplegar a les Rambles per posar el nostre granet de sorra per recolzar la Marató de TV3 per la pobresa i ajudar així a la gent que pitjor ho està passant.

Va ser emocionant veure com, mica en mica, i gràcies a la generosa i altruista implicació de tots els allà aplegats, vàrem anar inundant les Rambles de globus solidaris. Poc a poc, amb l’esforç de tot@s, entre rialles i mirades còmplices, gestos carinyosos, frases persuasives, paraules enginyoses a cau d’orella… es varen anar omplint les guardioles, fins arribar als 705€ de recaptació. Va ser un excel·lent i emotiu exemple de solidaritat, de treball en equip, d’esforç, de tendresa, d’implicació, de tenacitat, de generositat, d’optimisme, de sensibilitat, d’humilitat, d’humanitat…

Si amigues i amics, va ser un matí molt especial. Un matí en el que, com deia, va semblar com si s’aturés el món i visquéssim el nostre particular oasi de felicitat.

La bona notícia és que el món no es va aturar… i que allò no era un somni. Era realitat, era la NOSTRA realitat, la d’unes persones que, malgrat les incerteses, malgrat la ineficàcia d’alguns polítics amb noms i cognoms, malgrat les primes de risc, malgrat les retallades, malgrat les notícies negatives amb que esmorzem cada dia… avancem junts cap a una societat millor.

Perquè compartim valors, perquè ens impliquem, perquè empatitzem amb els més dèbils, perquè som optimistes i perquè sabem que sols nosaltres tenim la clau per canviar el que no ens agrada.

Gràcies a tot@s els que vareu voler compartir amb BarcelonActua aquest matí tan especial. Gràcies per ser com sou.

Podeu veure algunes fotografies de l’acció solidària en aquest enllaç.

Uneix-te