La solidaritat polièdrica dels BACs

October 17, 2013 in Comunitat solidària by Laia Serrano

BarcelonActua vivim una solidaritat polièdrica, perquè els que en formem part, sabem que es pot ser solidari d’una infinitat de maneres.

Em meravella com persones que estan en recerca activa de feina, pengen ofertes que han vist per la xarxa per ajudar als companys que es troben en la mateixa situació, o persones que arriben a casa i corren cap a l’àgora per a compartir aquell anunci que han vist a l’aparador de la farmàcia del costat de la feina on s’hi llegia que necessitaven un/a farmacèutic/a. Això és ser solidari.

M’emociona també veure com quan algú comparteix a l’àgora quelcom que li ha produït tristesa (perdre la feina, l’absència d’un ésser estimat o simplement haver tingut un mal dia), de seguida sorgeixen posts de recolzament  per part de la resta de la comunitat. Això és ser solidari.

O quan algú, després de llegir a l’àgora la necessitat de roba per part d’algun BAC, va corrents al seu armari per veure què té que fa temps que ja no es posa i que podria compartir. Això és ser solidari.

També és ser solidari compartir les habilitats (i la formació) que un té, per tal d’ajudar a persones que necessiten un cop de mà per tirar endavant.  I això és el que ha fet l’Institut Relacional, posant a disposició dels joves de BAC (entre 22 i 34 anys) el taller de Coaching Relacional EnRedar-se. Un taller que constarà de 3 sessions de treball i on els participants podreu prendre consciència de les vostres capacitats i habilitats, de les creences que us limiten i de les que són possibilitadores i del propi estil de relació amb les persones més properes per tal de ser capaços de generar un pla d’actuació real i concret que us porti a assolir amb èxit el vostre projecte vital. En els temps d’incertesa que corren (per tothom, però especialment pels joves), oferir tallers com aquests és realment ser solidari.

Com també ho han estat la Gemma Tubert, psicòloga, orientadora laboral i consultora, i la Rosabel Jovellar, pedagoga i orientadora laboral, oferint el Taller per millorar la recerca de feina, que consistirà en 3 sessions, a través de les quals posaran el seu granet de sorra per ajudar a les persones que us trobeu en la dura, i sovint frustrant, situació de cercar feina durant molt de temps. Això és ser solidari.

(Ambdues mostres de solidaritat les trobareu a BarcelonActua, dins l’apartat Activitats)

Com veieu, a la nostra comunitat s’hi troben a diari desenes i desenes de mostres de solidaritat, petits i grans gestos que diàriament fan palesa la vàlua humana de les persones que formem aquesta comunitat.

Gràcies a tot@s els que sou part d’aquesta filosofia de vida.