Més barris = Més BAC

October 10, 2013 in Solidaritat by Laia Serrano

Taller infantil: Fes el teu peixet BAC, que es va fer a la carpa de Barcelonactua a les festes de Les CortsBarcelonActua és la xarxa social solidària de la ciutat de Barcelona. Una xarxa que comença de forma virtual, a través d’aquest punt de trobada que anomenem àgora, però que no tindria sentit si no tingués la seva translació al món presencial. Perquè ens agrada el contacte, perquè ens agrada sentir que formem part d’una comunitat amb persones amb cara i ulls i amb una realitat que poques vegades es pot copsar de forma virtual, perquè si ens quedéssim amb la simple virtualitat no podríem enfortir lligams amb els nostres convidats del Raval, ni amb les famílies que cada dilluns ens esperen per rebre el seu lot d’aliments a Gràcia…

I aquest anhel de contacte presencial ens ha de portar a realitzar activitats a tots i cadascun dels barris de la nostra Barcelona. Aquest és el repte. Perquè són moltes les persones que, malauradament, ho estan passant malament i perquè sortosament també són moltes les persones que senten la necessitat d’ajudar.

Amb aquest repte per endavant, doncs, ens cal la vostra ajuda. Fem que aflorin tant les necessitats com les ganes d’ajudar a cada barri.

Un bon exemple el tenim amb la iniciativa que la Mercè Hernández va promoure aquest passat dissabte, aprofitant les festes de les Corts i la generositat de la seva cosina Cristina (que ens va cedir la carpa de la Pastisseria Jaume, al carrer Joan Güell 135) a través de la qual, i acompanyada d’un bon nombre de “BACambaixadors”, varen transmetre l’esperit de BarcelonActua, a través de tallers, d’arbres i bosc dels desitjos, de somriures, de rialles… i sobretot, com va deixar anar la Mercè a l’àgora “de parlar i parlar de BAC, que és el que ens agrada”. També es va aprofitar per recollir aliments, que aquest mateix dilluns vàrem repartir als “Dilluns solidaris a Gràcia”.

Sens dubte, una gran diada a Les Corts on la solidaritat, l’empatia, la companyonia, l’alegria i el bon rotllo varen ser-hi present des de primera hora del matí fins a darrera de la tarda.

I si dissabte era el barri de les Corts, ara, a través de la crida feta pel nostre BACamic Oscar Sorolla, li toca el torn a Sants. Si ets del barri i t’agradaria participar en accions solidàries a Sants, entra a BAC, cerca’l al buscador i envia-li un missatge!

Entre tots hem de fer arribar l’esperit BAC a tots els barris de la ciutat.

De quin barri ets tu? T’animes a iniciar una crida per fer aflorar les necessitats i les ganes d’ajudar del teu barri, i posar fil a l’agulla per, entre tots els BACs del barri que s’hi sumin, dur a terme iniciatives concretes?

Si has respost que si, t’esperem a l’àgora amb un post ben engrescador!