Nou triomf de la societat civil

May 22, 2014 in Solidaritat by Laia Serrano

sociedad_civilJa fa pràcticament un any i mig que repartim lots d’aliments a 40 famílies en situació de gran vulnerabilitat del barri de Gràcia. Dilluns rere dilluns, som molts els BACS que, moguts per la ferma convicció que ens hem d’ajudar els uns als altres, ens trobem per mostrar a aquestes famílies que no estan soles.

Els habituals d’aquesta activitat setmanal sabeu que no és tasca fàcil aconseguir els aliments necessaris per lliurar uns lots dignes cada dilluns. Però ho aconseguim.

Ho aconseguim gràcies a la implicació de molts BACs, ja sigui el mateix dilluns, portant aliments comprats al supermercat de la cantonada, fent possible el transport d’aliments de comerços solidaris (com el Forn Sant Honorat o Veritas) o d’horts (com el del Papiol), participant els dissabtes amb els BACRecaptes, o fent després de transportista d’aquests aliments cap al punt d’entrega…

Aquest treball en equip per part de tants BACs fa que cada lot sigui especial, doncs cada lot és fruit de l’esforç i la generositat de desenes de BACs, de persones compromeses que fan tangible cada setmana el concepte solidaritat, posant així el seu granet de sorra per construir una ciutat millor.

I aquesta implicació tan ferma de tants i tants BACs ha estat el que ha fet possible que, quan se’ns va demanar que de forma urgent abandonéssim la parròquia on fins ara lliuràvem els lots (no entraré en els dèbils i confusos arguments que ens han donat, per deferència als 15 mesos que hi hem pogut desenvolupar la nostra tasca), fossin molts els BACs que es mobilitzessin per trobar un nou espai on seguir fent possible la solidaritat al barri de Gràcia.

Finalment, i després de setmanes de cerca intensa, la Fundació Catalunya-La Pedrera, i gràcies a les gestions fetes per la BAC Assumpta Vidal, ens cedirà un espai ampli en el seu local del carrer Goya (cantonada Major de Gràcia), per seguir fent possible que una quarantena de famílies puguin cobrir una necessitat tan bàsica com és la d’alimentar-se.

Aquesta cessió es suma a la que aquesta mateixa fundació ens fa a Sants d’un local on hi cuinem cada divendres per a avis en situació de vulnerabilitat del barri.

Per tant, un cop més, amics de la Fundació Catalunya- La Pedrera, GRÀCIES. Gràcies per la vostra implicació amb els que més pateixen, i gràcies per ajudar-nos a seguir fent palesa la força de la societat civil.