Empreses amb ànima social comencen a fer pinya amb BAC

September 19, 2013 in Solidaritat by Laia Serrano

Idili Lazcano, director general d'AlquimiaTot va començar un 28 d’Abril, en els estudis de Radio 4. El David Escamilla m’havia convidat a participar en una tertúlia sobre L’emprenedor innovador amb un parell de persones més. Amb un d’ells, l’Enrique Tomàs, ja havíem coincidit anteriorment. El tercer era l’Idili Lizcano, de l’empresa d’alta cosmètica natural Alqvimia. Ell fou el primer a intervenir dels tres, i de seguida em varen captivar les seves paraules.  Em va sorprendre escoltar d’un director general d’una empresa exitosa que té presència a 25 països d’arreu del món frases com: “fer les coses amb amor és un dels secrets de l’èxit d’una empresa”, “crec en una economia creada des de la generositat, des de la felicitat, des del compartir, i que ens ajudi a realitzar-nos com a persones”, “la passió és el que mou la vida” i “has d’estimar tot allò que fas”.

Com més avançava la tertúlia, seduïda per aquella forma de parlar tranquil·la i per aquelles frases que es notava que sortien d’un cor immens,  més clar tenia que Alqvimia havia de formar part de BarcelonActua. Acabada la tertúlia, i ja fora de micro, em va dir que el nostre projecte li encantava, i que havíem de fer quelcom plegats. La rapidesa amb que vàrem formalitzar un acord de col·laboració em va acabar de reafirmar la consistència del seu discurs.

Sabem que a dia d’avui està “de moda” la responsabilitat social. Són moltes les empreses que s’omplen la boca parlant de valors. Però en són molt poques les que ho porten a l’ADN. Són molt poques les que s’hi volen implicar perquè realment hi creuen. I no tenim cap dubte de que Alqvimia n’és una d’elles.

Per això estem orgullosos de presentar-vos aquest company de viatge que s’ha volgut sumar al nostre projecte, ajudant-nos a fer-lo sostenible. Per convicció, per filosofia, per coherència, però sobre tot, i com diu el propi Idili, per amor.

Gràcies Idili, gràcies Alqvimia.