Pensen globalment. Actuem localment

November 17, 2011 in Altruisme by Pilar

Pensem globalment. Actuem localment. Post de Pilar Mercadé NubiolaEn aquestes tres ultimes dècades s’han produït canvis importants en el context econòmic i social  que fa que el model de societat hagi de ser repensat.

El fenomen de la globalització, el nou model econòmic, però sobre tot el desenvolupament de les noves tecnologies de la comunicació conviden a una participació més activa per part de la ciutadania.

Aquesta participació es fa indispensable en aquests moments de crisi .Hem vist aquests últims anys el poc encert, per dir-ho en paraules suaus, dels polítics de casa nostra , però també els de tot el món occidental. Els mitjans ens parlen del desgavell dels bancs, de la borsa, de retallades etc… tots són grans xifres i macro- economia però no informen del drama de les persones que per la pèrdua del seu lloc de treball comencen, el camí cap a la exclusió moltes vegades irreversible.

Però no ens podem deixar vèncer pel catastrofisme, és el moment de les idees, la innovació   i l’empenta. La societat civil ha de ser present d’una forma visible en la transformació d’aquest món que no ens agrada, però que és el nostre. La nostra empremta ha de servir per omplir de valors com el de la solidaritat la nostra societat moltes vegades orfe.

Vull donar-vos una bona noticia. Ha nascut un nou projecte, BarcelonActua, una nova xarxa social solidària. Per a mi té tots els elements necessaris per omplir el buit de manca de idees i de innovació  existent.

Ha començat, amb tots els elements necessaris perquè sigui un èxit. I serà un èxit. Un èxit pel seus objectius, per la persona que el fa possible, la Laia ,que el seu entusiasme i passió per BarcelonActua ens encomana i  per els molts que entenguin aquests projecte tant necessari i, com nosaltres, s’impliquin d’una forma activa.

Estic contenta de participar en aquesta nova comunitat. Crec que serà una eina més per construir aquest món millor que tant desitgem.

Si us hi apunteu, entre tots ho farem possible.!!!!

Uneix-te