Pròxima parada: Vallcarca

October 2, 2014 in Solidaritat by Laia Serrano

Nens de Vallcarca fent activitats lúdiques Ara fa poc més de dos anys, posàvem un peu al Raval, amb una activitat solidària amb persones sense sostre del barri. Després ho vàrem fer a Gràcia, repartint lots d’aliments a famílies en situació de vulnerabilitat. Al cap d’uns mesos, fou el torn de Sants, iniciant una activitat dirigida a avis amb mancances nutricionals. Després desembarcàrem a Horta on, de la mà del menjador social Caliu, vàrem començar a col·laborar lliurant esmorzars a persones en situació d’exclusió social els caps de setmana.

Ara, i després de mesos de reunions per dissenyar el format de l’activitat que millor encaixés amb les necessitats menys cobertes del barri, hem començat a actuar al barri de Vallcarca.

Molts han estat els BACs que, sota la batuta de la Mercè Hernández (des d’aquest mes, responsable de les activitats d’acció social de BAC), s’han volgut implicar des de l’inici amb aquesta nova activitat dirigida a infants (majoritàriament d’entre 5 i 12 anys) del barri.

L’activitat es durà a terme cada dimecres a l’Espai d’Entitats del Barri. Espai que, gràcies a les gestions fetes per la Carme Serra (habitual col·laboradora dels Dilluns solidaris a Gràcia), ens ha obert generosament les portes de casa seva.

Els Menuts dimecres a Vallcarca, així hem batejat l’activitat, tindrà dues parts clarament diferenciades: en la primera, es donarà un berenar saludable als infants i es faran classes de repàs, per tal d’inculcar-los uns bons hàbits d’estudi als menuts. Durant la segona, els farem participar en activitats lúdiques que els ajudaran a treure el gran potencial creatiu que sabem que tot infant porta a dins.

Un dels nens de Vallcarca fent repàs d'un assignatura que du més fluixa amb una voluntària de BarcelonActua

L’activitat ha estat curosament dissenyada per BACs que han vist en aquesta iniciativa una manera d’ajudar als altres, posant en pràctica els seus coneixements i habilitats. Com és el cas de la Núria Garcia (qui coordinarà la primera part de l’activitat) o de la Mercè Rey (qui, com a directora de lleure, coordinarà la segona).

Amb els Mentus dimecres a Vallcarca, doncs, no només arribem a un nou col·lectiu que necessita de la nostra solidaritat, empatia i generositat sinó que seguim posant-nos-ho fàcil per a que no tinguem excusa per no implicar-nos i comprometre’ns amb la realitat social que ens envolta.

Així doncs, si ets del barri o t’interessa col·laborar en l’àmbit de l’educació o lleure de la infància, aquesta activitat t’interessa!

Gràcies per implicar-te. Gràcies per actuar!
banner-blog