Qui som?

LAIA SERRANO BIOSCA
Directora BarcelonActua

 “Després de mesos d’observar, i escoltar, com batega Barcelona en temps de crisi, de veure com gent que perd la feina opta per dedicar part del seu temps al voluntariat, de veure com gent a qui les coses li van bé sent la necessitat d’ajudar i no sap ben bé com, de veure com gent que no se’n surt mira el futur amb un intens pessimisme… Després de constatar aquesta polièdrica realitat, vaig pensar que, gràcies a la crisi, un nou model de ciutat, solidària i sensible, era per fi tan necessària com possible. Està en les nostres mans assolir-la i BarcelonActua és aquí per ajudar-nos”.

 

 

SEBASTIÀ SERRANO FARRERA
Escriptor i Catedràtic de la Universitat de Barcelona

“Sovint penso que el sistema econòmic i social del nostre món és com una màquina generadora de molta, molta incertesa i la incertesa genera ansietat. Vivim enmig d’una crisi que afecta a molta gent de la nostra societat, de la nostra ciutat de Barcelona i que causa molta infelicitat. Però avui sabem que la infelicitat la podem apaivagar, controlar i, fins i tot, neutralitzar i que la felicitat la podem estimular i aprendre. L’experiència demostra que l’afecte, la solidaritat, el voluntariat i l’exercici de l’altruisme són una vertadera font de felicitat. Les persones connectades a través de la solidaritat són felices i la seva felicitat és de més llarga durada. Confesso que veig la felicitat a la cara de la Laia, al seu gest, a la seva veu i a la seva paraula quan parla de BarcelonActua, el projecte solidari que ella ha creat i que em sembla resultat d’un exercici ple de talent i de creativitat. Un projecte generador d’un univers de valors, que sens dubte canviarà la ciutat de Barcelona”.

 

CRISTINA GUARDANS CAMBÓ
Llicenciada en Filologia Hispànica i col·laboradora en diverses entitats d’àmbit social

“Per què involucrar-me en el projecte de BarcelonActua? Perquè és una gran ocasió de posar un “granet de sorra” per canviar la manera de conviure de la nostra societat en el complicat moment que ens ha tocat viure. Sóc de l’opinió de que els petits gestos individuals fan moure muntanyes col·lectives. Amb aquesta il·lusió ens hem trobat uns quants encoratjats per la idea de la Laia Serrano i ens hem posat mans a la obra… El que passi a partir d’ara ja depèn de TOTS”

 

 

LLUIS BONELL GOYTISOLO
Director Internacional del Grup Liberty Mutual (Boston)

“Veig BarcelonActua com una oportunitat de la nostra ciutat per mobilitzar-se i fer una societat més cohesionada. Malauradament, les respostes a la crisi per part de les administracions estan minvant i encara ho faran més en un futur. Ara cal que la societat civil es mogui i actuï. Ara cal que persones com tu i com jo aprofitin l’oportunitat que BarcelonActua representa. Ara cal que les persones que es trobin a l’atur, que tinguin una pèrdua d’ingressos significativa, que tinguin necessitats de salut no satisfetes puguin trobar sostre i ara també cal que la gent a la que li van be les coses ajudin als que es troben en situació de més vulnerabilitat, perquè, sens dubte, també s’ajudaran a ells. Ara cal aprofitar aquesta oportunitat que tenim com a persones i com a societat. Per fi, un projecte com BarcelonActua és amb nosaltres”

 

TONI MARTÍ BARBERÀ
CRM Manager en el RACC i professor del Máster de Marketing Directe i Digital en Barcelona School of Managament – Universitat Pompeu Fabra.

“You’ll allways miss 100% of the shots you don’t take”. Ja fa més de 15 anys que vaig llegir per primer cop la frase que sobreimpressionava el pòster on una pilota de bàsquet, immòbil i inert al terra de la pista, esperava que algú l’agafés per donar-li vida llançant-la amunt i intentant encistellar-la. Quan la Laia m’explicà la idea de BarcelonActua de seguida vaig pensar: s’ha d’intentar! Hem d’intentar-ho!! Haig d’intentar-ho!!! Tant de bo BarcelonActua s’esdevingui la “canxa” més gran on tots i cadascú de nosaltres intentem, una i mil vegades, fer els millors bàsquets de la nostra vida ajudant a aquelles persones que al voltant nostre ho necessitin. I tu, ho intentes?”