Tot@s amb el Jordi, Tot@s amb les famílies dels ‘Dilluns solidaris a Gràcia’

November 21, 2013 in Recapte by Laia Serrano

S’atansa Nadal i aviat, paraules com  escudella, sopa de galets, torrons, neules o cava es colaran en mig de moltes converses quotidianes.

Malauradament, però, a casa de molta gent (persones del nostre entorn, conegudes o no, familiars, amics o a la nostra pròpia casa), el Nadal (i no diguem l’escudella) queda ben lluny i el que importa ara és omplir la nevera per acabar el dia havent-nos alimentat dignament, a nosaltres i a la nostra família.

A BAC som conscients d’aquesta dura realitat, i per això des de ja fa quasi 10 mesos, cada setmana posem el nostre granet de sorra, a través dels Dilluns solidaris a Gràcia, per a que 35 famílies de Gràcia i de la nostra BAComunitat, que estan en situació de gran vulnerabilitat, puguin rebre lots de productes peribles i no peribles.

Cada dilluns, a Bailèn/Còrsega, es fa palesa que la suma de petits esforços, de petits gestos solidaris, de petites aportacions (1 quilo de tomàquets, 1  mongeta tendra o de patates, una dotzena d’ous, 1 ampolla d’oli…) pot ajudar a moltes famílies. I ajudar-les no només amb els aliments, sinó també demostrant-los que no estan sols, que ens preocupem per ells, que si ells pateixen, nosaltres patim… Perquè tots som potencialment vulnerables, i avui podem estar repartint aliments, i demà podem haver de demanar-los… Família, tots som dins el mateix vaixell, i ens hem d’ajudar els uns als altres.

Per això volem apel·lar de nou a la vostra solidaritat, ajudant-nos a omplir el rebost de Gràcia. Perquè el tenim sota mínims. Certament, cada dilluns són cada cop més BACs que hi col·laboren, especialment amb productes frescos (fruita, verdura, ous…). Però ens cal omplir el rebost amb productes no peribles com llet, oli, conserves, llegums cuites, arròs, pasta…

En Jordi Valldosera, gran corredor i persona solidària on les hi hagi, ha volgut aprofitar la cursa barcelonina que correrà aquest proper diumenge dia 24 , la Jean Bouin (10 km), per a ajudar als Dilluns solidaris a Gràcia. Com?

Ens proposa, tal i com ja ha fet ell mateix, apadrinar un tram de 100metres (o els que es vulgui) dels 10.000 m que té la cursa. De moment, n’hi ha 1.800 d’apadrinats (66€)! Però calen molts més apadrinaments per arribar al BACrepte del Jordi. I només queden 3 dies!

T’animes a ajudar a omplir la nevera de les famílies dels Dilluns? Apadrines un tram?

Gràcies família!