Vall d’Hebron: el primer mercat solidari de BarcelonActua

September 26, 2013 in Altruisme, Voluntariat Barcelona by Laia Serrano

Paradistes del Mercat Vall d'HebronBarcelonActua és una comunitat solidària on, a partir d’una plaça virtual, el punt de trobada on ens citem cada dia, ens ajudem els uns als altres, anunciant feines de les que ens en assabentem, oferint roba, demandant assessorament,  oferint mobles, demandant llibres o ordinadors, proposant activitats… i on ens sentim permanentment acompanyats, sentint que formem part d’una comunitat.

Si ens ho parem a pensar, no fem res que no s’hagi fet tota la vida. Però l’augment exponencial de la població de la nostra ciutat, i la incursió d’internet en la nostra quotidianitat, han anat diluint aquest contacte proper i veïnal.

Val a dir, però, que encara queden espais dins la nostra ciutat on el contacte frec a frec es fa palesa a diari, on les persones senten que no estan soles i on es generen a diari desenes d’oportunitats: Els Mercats.

I en tenim un clar exemple amb el Mercat de Vall Hebron, el darrer BAComerç solidari de l’espai Fem Barri de BarcelonActua.

Una àgora on hi bullen  valors com el de la solidaritat, la companyonia, l’esforç, la sensibilitat, la genuïnitat, la creativitat i on cada dia desenes i desenes de persones, amb el pretext d’anar a comprar, potencien el seu sentiment de pertinença a la comunitat del barri i fomenten la cohesió social.

Ens fa, doncs, molta il·lusió que un Mercat com el de Vall Hebron es sumi a la nostra comunitat, per donar-nos l’oportunitat de dur a terme conjuntament iniciatives solidàries, per enriquir-nos mútuament de les experiències quotidianes fruit del contacte proper entre les persones, per a que siguin molts més els Ramons que trobin feina per a les seves filles gràcies a BarcelonActua (el paradista Ramon, trobà feina gràcies a un anunci que es publicà a l’àgora i que va veure l’Àgata Albero!).

Benvinguts, amics del Mercat de Vall Hebron, a la nostra comunitat, i gràcies per ser-hi.